ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Hřbitov odpadů

20.06.2016 20:48

V rámci kampaně Litter Less se ekotýmeček zabývající se oblastí odpadů rozhodl vybudovat ve školním areálu "Hřbitov odpadů". Kromě samotných členů Ekotýmu byli do akce zapojeni i pan školník, paní ředitelka, paní učitelka R. Dvořáková a paní vychovatelka V. Skřivánková.

Konkrétní plnění úkolů:
Celý Ekotým vybral místo na umístění Hřbitova odpadů a jeho podobu.
Jednotlivé popisky pro informační tabuli vytvořili členové Ekotýmečku a navrhli a nashromáždili jednotlivé druhy odpadů. Pan školník pak nechal vyrobit informační stojan, na který jsme materiály umístili.
Paní učitelka Dvořáková obstarala kameny pro praktickou část Hřbitova.
Žákyně z Ekotýmu vyrobila na keramickém kroužku pod vedením V. Skřivánkové cedulky pro praktickou část Hřbitova a pan školník našel ve skladu sloupky na jejich umístění. S paní ředitelkou žáci vše průběžně probírali a konzultovali.
Na závěr celý Ekotým pod dozorem pana školníka a učitelů z Ekotýmu jednotlivé odpady zakopal a na připravené sloupky přišrouboval keramické tabulky.
Na slavnostní otevření Hřbitova odpadů byli pozváni i žáci školního Senátu a vedení školy. Zároveň byly připraveny aktivity s tématikou odpadů pro ostatní Ekotýmečky a žáky Senátu. Pro ostatní žáky a učitele byly tyto materiály umístěny na školní server.

Hřbitov odpadů je nejen novým prvkem sloužící žákům a učitelům k doplnění výuky, ale také informačním prvkem pro širokou veřejnost.

KK

fotogalerie

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Tvorba www stránek zdarmaWebnode