ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Den pro zdraví

10.09.2014 22:06


Den pro zdraví


 autorka: Zimová Josefína


   Dne 4. 9. se uskutečnil v naší škole Den pro zdraví. Měl dětem ukázat, jak o sebe pečovat, ale samozřejmě byl pojat velice zábavně. První hodinu jsme byli společně ve třídě a domlouvali jsme si v kolik a kam půjdeme. Druhou hodinu jsme byli na reflexologii a zde nám ukazovali, že i pouhé doteky na nohou mohou pomoci od bolesti.
 
   Druhou část hodiny jsme zkoušeli, co vše dovedeme s našima nohama, třeba uvázat uzel, či zvednout míček. Třetí hodinu jsme se sešli v tělocvičně a zde nás čekalo hraní na bubny. Bylo to velice zábavné a dohromady s dohledem profesionála jsme zněli jako kapela. Čtvrtou hodinu nás čekal výklad od hasičů z Kamenice. Přednáška byla naučná a dokonce jsme si mohli na konci vyzkoušet, v jakém oblečení a výbavě musejí pracovat. Další hodina byla přednáška sexuologa, kde jsme se dozvěděli všechny odpovědi na naše všetečné dotazy. Po náročném dni se všichni těšili na oběd. Děkujeme paní učitelce Jabůrkové a všem učitelům, kteří se podíleli na přípravě tohoto velice zdravého dne.

 

autorka: Emílie Šulcová
 
   Den pro zdraví se mi líbil. Začali jsme u paní zubařky, která nám vyprávěla o zubech a jak si je máme čistit, to mě moc nebavilo. Potom jsme šli na bubny a zkoušeli jsme na ně bubnovat, to mě bavil nejvíc. Potom tam byl pan hasič, který nám ukazoval na interaktivní tabuli, jak se hasí chemické problémy. Venku nám policisté ukazovali, jak má vypadat správně vybavené kolo. Nakonec tam byli zdravotníci, kteří nám ukazovali na gumové figuríně první pomoc. Byl to hezký den.


autor: Jan Zinek
 
   Ve škole se konal Den pro zdraví. Ráno na nás v jídelně čekala paní zubařka, která nám ukázala, jak si správně čistit zuby. U hasičů jsme si prohlédli hasičskou výstroj, policisté nás poučili o bezpečné jízdě na kole a zdravotníci nám předvedli záchranu lidského života. Den pro zdraví mě moc bavil.

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode