ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Den Země 2014

25.04.2014 23:49

Je sice stanoven na 22. dubna, ve škole jsme si ho z organizačních důvodů připomněli o den později, tedy ve středu 23. 4.

Vzhledem k otevření  minifarmy s domácími zvířaty, letošní novinky ve školním areálu, jsme se rozhodli Den Země věnovat zvířatům celý. Zvířecí úkoly tedy plnili prvostupňoví žáčci na ekostezce, kterou pro ně jako loni připravili žáci 2. stupně. V areálu školy pak děti obcházely stanoviště věnovaná včelařství, ochraně netopýrů, myslivosti, chovatelství různých domácích mazlíčků apod. Vyráběla se zvířátka z odpadového materiálu, se zvířaty si žáci mohli i zasoutěžit. Zasadili jsme ale také osm nových ovocných stromků do školního sadu, dokončili stavbu z vrbiček a společně si zazpívali. Žáci 6.B ostatním představili svůj projekt Jílovská voda, kterému se několik měsíců věnovali s paní uč. Ludvíkovou. Díky místní firmě IFER, se podařilo popsat dřeviny ve školním areálu.

Žáci 2. stupně i letos absolvovali exkurze po jílovských provozovnách, které jsou přímo spjaty s životním prostředím. Navštívili skládku odpadů, ČOV a firmu PTP group. Pracovníci Ústavu pro výzkum lesních ekosystémů (IFER) představili žákům svou činnost přímo ve škole a v areálu. 

Potěšilo nás, že pozvání přijaly i děti z místních MŠ.

KK

fotogalerie

články žáků 

články žákůč č

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Tvorba www stránek zdarmaWebnode