ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Den Země

24.04.2013 20:00

DEN ZEMĚ - 23. 4. 2013


Letošním tématem pro Den Země byla VODA a té byly věnovány činnosti na 1. stupni. 
V 1. – 3. ročníku se aktivity zaměřily především na význam vody pro člověka a na náměty vedoucí k úsporám vody. Také se žáci věnovali znázornění koloběhu vody v přírodě. Žáci  4. a 5. tříd pak navazovali činnostmi ukazujícími cestu vody k lidem a zpět do přírody.
Novinkou v tomto roce byla Ekostezka, tedy trasa se stanovišti, kde žáci plnili různé přírodovědné a environmentální úkoly. Po ročnících si žáci 2. stupně se svými třídními učiteli pro své prvostupňové spolužáky zvolili a vytyčili trasu v okolí Jílového a připravili úkoly pro stanoviště. Ekostezku na místě obodovali, vyhodnotili, vyhlásili výsledky a odměnili jednotlové hlídky.
Žáci 2. stupně ještě absolvovali tradiční kolečko exkurzí představujících základní ekologické problémy – nakládání člověka s vodou a odpady. Šesťáci a sedmáci navštívili tudíž skládku odpadů a ČOV v Jílovém, osmáky přijali ve firmě IFER – Výzkumném ústavu lesních ekosystémů. Deváťáci se vypravili do firmy PTP group, která recykluje PET láhve. Všechny exkurze byly pěkně připravené a pro žáky poučné.
Osmáci se navíc stihly podílet na vylepšování školního areálu, a to vybudováním přístupové cesty k ohništi.

Každoročně v dubnu žáci se svými třídními učiteli uklízí přírodu v okolí školy a v okolí Jílového. Také letos naplnili a odnosili ke kontejnerům mnoho pytlů s odpadem od nepořádných občanů.

KK

fotogalerie

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode