ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Pomáháme vyrůst ...

20.04.2013 20:00

   V minulých číslech JN a na našich webových stránkách jsme Vás informovali o projektu TEREZY Pomáháme vyrůst, který podporovala IKEA Family. V konkurenci 43 škol do projektu přihlášených jsme se umístili na pěkném 7. místě a získali tak podporu 15 000 korun z grantu. Tohoto úspěchu jsme docílili jedině díky pomoci všech těch, kteří pro náš projekt hlasovali. Děkujeme Vám.

   A nyní něco více o projektu Školní sad pro naše smysly …
Tento projekt předkládala paní učitelka Krištůfková ve spolupráci s panem učitelem Peštou. Je součástí několikaletého projektu revitalizace školního areálu „Škola v zahradě - zahrada ve městě“, její třetí části. V rámci tohoto projektu se postupně obnovuje funkčnost celého školního areálu – sportovišť, herních ploch a prvků, odpočinkové a relaxační části, nyní je „na řadě“ právě školní sad.

   Ačkoli se letos zima dlouho nechtěla vzdát své nadvlády, postupně se nám podařilo plnit harmonogram projektu. V lednu proběhlo zaměření sadu a odborné posouzení stavu dřevin. Výsledkem posouzení 68 stromů je toto: 6 stromů bylo označeno za provozně nebezpečné a 27 dalších jich je určeno k pokácení. Z těchto 33 stromů spadá do povinnosti žádat o kácení 17 stromů. Nejprve jsme pokáceli stromy, které byly označeny jako provozně nebezpečné. Další stromy budou pokáceny v následujícím období vegetačního klidu. Zbývajících 35 stromů je určeno k dalšímu růstu, ovšem po odborném ošetření. V březnu nastoupili odborníci na prořezávání stromů, my jsme také nezůstali pozadu. Oslavili jsme Den učitelů brigádou v sadě, do práce se zapojují i žáci při pracovních činnostech. Kolik práce se udělalo, můžete sami vidět, i z toho důvodu, že do sadu už vidět je.

   Další akce následovala 19. dubna, kdy jsme v rámci projektu Pomáháme vyrůst, měli slavnost sázení stromů „Naše stromy“. Žáci sedmých a osmých tříd vysadili prvních devět nových ovocných stromů. Podrobnosti o stromech i o celé akci si můžete přečíst na našich webových stránkách.

   Průběžně vysazujeme keře podél plotu s FC Jílové, založili jsme výsadbu tradičních ovocných keřů – rybízy, angrešty, budeme ji dále postupně rozšiřovat. Dále budeme urovnávat zrekultivovanou plochu, dosévat ji, chceme založit dva nové záhony na pěstitelské práce, průběžně vylepšovat sad i odpočinkovou zónu o drobné edukativní „pomůcky“.

   Hodně práce je za námi vidět a hodně práce máme ještě před sebou …

   Děkujeme všem, kteří nás v naší snaze podporují a především těm, kteří nám i pomáhají.

Květa Trčková
 

fotogalerie
 

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode