ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Ptačí QR stezka

27.04.2021 11:38

V úterý 27. 4. 2021 nainstaluje Ekotým ZŠ Jílové u Prahy v okolí Jílového tzv. Ptačí QR stezku. Na trase dlouhé cca 8,5 km bude umístěno 18 cedulek - jedna startovní na náměstí v blízkosti kostela, 16 s úkoly a závěrečná v cíli u křížku mezi Jílovým a Radlíkem.

Trasa stezky vede z náměstí přes Boží skálu, údolím Chotouňského potoka, dále kolem Ráčku a přes Radlík zpět do Jílového.

Na trase čeká účastníky tedy 16 úkolů, po jejichž splnění získají části kódu, který následně souvisí se závěrečnou otázkou. Po jejím správném zodpovězení získají účastníci přístup k ceně, kterou si za své úsilí určitě zaslouží.

Všechny informace a úkoly na stezce jsou ukryty pod QR kódy, proto je nutné mít s sebou telefon nebo tablet s daty, s nainstalovanou čtečkou QR kódů a také schopností otevírat PDF soubory. Některé QR kódy odkáží na úkol v nějaké online aplikaci, jiné popíší úkol terénní. Na jednom z těchto stanovišť budou účastníci potřebovat alespoň jeden volný list papíru.

Na každém stanovišti získáte kromě úkolu i informace o umístění dalšího stanoviště.

Všechny úkoly jsou zaměřeny na seznámení se s životem a problémy ptáků a často obsahují i doplňující informace formou zajímavých odkazů.

Celou trasu není nutné projít v jednom dni, dá se rozdělit na etapy.

 

Zveme vás tedy k projití této stezky a doufáme, že si ji užijete a že ji nikdo neponičí.

 

Ekotým ZŠ Jílové u Prahy

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode