ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Z ČINNOSTI EKOTÝMU

13.02.2013 20:00

Na konci ledna se uzavírá nejen první pololetí, ale i v Ekotýmu hodnotíme naši společnou práci za polovinu školního roku a snažíme se zároveň načerpat elán do další činnosti. Ve středu 30. ledna se tudíž před osmou hodinou zaplnila třída č. 7 žáky 3. – 9. tříd pracujících v našem Ekotýmu. Celého dopoledne se účastnila i paní učitelka Ludvíková, která v tomto školním roce posílila naše řady.
Poté, co se žáci seznámili s programem, rozdělili se do skupin, ve kterých pak celé dopoledne pracovali. Na úvod žáci hledali, co mají členové jednotlivých skupin společného a pak už jsme se věnovali aktuálním novinkám v programu Ekoškoly.
Po první přestávce  nás čekalo hodnocení naší společné činnosti. Úkolem skupin bylo shromáždit slova, která vystihovala práci Ekotýmu v 1. pololetí. Žáci postupně daná slova popisovali a ostatní je hádali. Ze shromážděných slov pak jednotlivé skupiny zpracovaly plakáty vypovídající o činnosti Ekotýmu.
Ve druhé polovině dopoledne jsme opět ve skupinkách vymýšleli náměty pro školní soutěž tříd na poli ekologie, z nich jsme pak vybrali a rozpracovali ty, které obdržely nejvíc hlasů. Plánovali jsme akce pro třídy spojené s tématy Ekoškoly a také shromažďovali podklady potřebné pro výpočet ekostopy naší školy.
Čtyři vyučovací hodiny uběhly a mírně unavený Ekotým se rozešel s dobrým pocitem z odvedené práce.

 KK

fotogalerie

 

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode