ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Den pro Ekotým – 27. 9. 2021

03.10.2021 21:34

Dne 27. 9. jsme se jako Ekotým vydali na výlet, který se koná každý rok. Předtím jsme se společně domluvili, že pojedeme někam do přírody a nakonec se jelo k Vesteckému rybníku.

Tam jsme si rozdali barevná víčka, podle kterých jsme se rozdělili do skupin a hráli jsme dvě hry. První: dostali jsme kruh s provázky a míčkem, podstatou hry bylo balancovat, aby míček nespadl, tak jsme měli překonat pár překážek. Druhá hra bylo o tom, abychom si všichni ze skupiny stoupli na prostěradlo a měli ho otočit, aniž bychom se dotkli země.

Potom jsme si chvilku dělali, co chtěli, někdo svačil, někdo zas hrál hry. Pak jsme se přesunuli na druhé hřiště a rozdělovali si role v týmu. Každý zaškrtl na papíře, co mu jde a taky co by mohl být.

Potom  jsme se opět rozdělili do dvou větších skupin, hry byly hlavně o důvěře a porozumění. U první hry byla mezi stromy udělaná síť, kde bylo asi 10 okének různé velikosti, a my jsme museli prolézt vždy jen jedním okénkem na druhou stranu, aniž bychom se dotkli provazu. Samozřejmě okénka byla i nahoře, tak ty větší pomáhali menším. Druhá hra: dopravní zácpa, skupiny se měli dostat na opačnou stranu z té, na které stáli na začátku, a byla i nějaká pravidla.

Všechny hry byly moc zábavné a všichni jsme se skamarádili. Pak jsme se rozdělili do skupin po čtyřech, kde musel být někdo ze starších někdo z mladších, v skupinkách jsme měli vymyslet, co bychom mohli udělat pro školu jako Ekotým do 14 dní, bylo spoustu nápadů a něco z toho uděláme.

Den jsme si moc užili, počasí nám přálo a máme hodně nových kamarádů a zážitků, je to tam moc krásné.

fotogalerie

 

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode