ZŠ Jílové - "Škola pro radost"

Den Země ve škole 26. 4.

10.05.2023 20:44

Poměrně hodně úsilí jsme při schůzkách Ekotýmu věnovali přípravě letošních školních oslav Dne Země. Rozhodli jsme se zaměřit na klimatické vzdělávání a formou zhruba 20 stanovišť ve venkovních prostorách školního areálu seznámit všechny s příčinami a důsledky klimatických změn i s možnostmi, jak osobně pomoci při uskutečňování různých mitigačních i adaptačních opatření. Také jsme se rozhodli více zapojit školní třídy tím, že každá třída dostala za úkol s naší odbornou a metodickou pomocí připravit jedno stanoviště. A stanoviště byla opravdu různá – na jednotlivé skupinky dětí, které si stanoviště procházely čekaly testové úlohy, přiřazování kartiček, běhací i simulační aktivity

Jsme rádi, že se s tím třídy hezky popasovaly a že je díky této akci školní populace opět o něco vzdělanější. Je jen škoda, že počasí nám úplně nepřálo, chvilkama pršelo, chvilkama foukal studený vítr – kdyby bylo hezky, asi by si to děti více užily.

Na počátku akce ještě proběhlo sázení nových stromků do školního sadu. To měli na starosti prvňáci se svými patrony z devátých tříd. Když se budou prvňáci o stromky hezky starat, v deváté třídě ochutnají svoje jablíčka.

fotogalerie

Kontakt

Ekoškola ZŠ Jílové

Komenského 365
Jílové u Prahy
25401

tel. 241 951 210
mob. 607 635 460

Vyhledávání

© 2010 ZŠ Jílové u Prahy "Škola pro radost"

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode